Αισθητήρας αερίου PNI GD-01

Αισθητήρας αερίου PNI GD-01, με προειδοποίηση ήχου και φωτός, για υγραέριο, φυσικό αέριο, αέριο άνθρακα συμβατός με ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα PNI V-02

Κιτ αισθητήρα αερίου PNI GD-01 και ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα PNI V-02, κωδικός 2014172

Σύστημα ανίχνευσης αερίων αποτελούμενο από αισθητήρα αερίου PNI GD01 και ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα αερίου PNI V02.
29,31 €
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
2014172

Αισθητήρας αερίου PNI GD-01

Αισθητήρας αερίου ημιαγωγών

Ο ανιχνευτής αερίου στο κιτ PNI GD-01 χρησιμοποιείται για την ανίχνευση φυσικού αερίου (μεθάνιο), αερίου LPG (κύρια συστατικά: προπάνιο, βουτάνιο) και αερίου άνθρακα .

Όταν η διαρροή καύσιμου αερίου υπερβαίνει το τυπικό (20%LEL), ο ανιχνευτής αερίου θα εκπέμπει έναν συνεχή ηχητικό συναγερμό 70dB συνοδευόμενο από το κόκκινο LED αναμμένο.

Ο ενσωματωμένος αισθητήρας ημιαγωγών έχει μεγάλη διάρκεια ζωής (έως 5 χρόνια), ευελιξία και υψηλή ανοχή σε ακραίες συνθήκες περιβάλλοντος και διαβρωτικά περιβάλλοντα.

Σημείωση: Ο αισθητήρας δεν μπορεί να ανιχνεύσει τοξικά αέρια όπως το μονοξείδιο του άνθρακα (CO).

Συναγερμός ήχου και φωτός

Όταν η συγκέντρωση αερίου φτάσει στο προκαθορισμένο επίπεδο, η συσκευή εκπέμπει έναν οπτικό και ηχητικό συναγερμό. Το κόκκινο LED θα αναβοσβήνει συχνά συνοδευόμενο από ένα συνεχόμενο ηχητικό σήμα. Εάν ο ανιχνευτής είναι συνδεδεμένος στην ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα, θα στείλει έναν ηλεκτρικό παλμό σε αυτήν. Η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα θα διακόψει τη ροή αερίου.

Ο ήχος συναγερμού τουλάχιστον 70dB μειώνει τον κίνδυνο έκρηξης και προστατεύει τη ζωή και την ασφάλεια της ιδιοκτησίας και της οικογένειάς σας.

Για να σταματήσετε τον ηχητικό συναγερμό, αποσυνδέστε τον ανιχνευτή ή περιμένετε μέχρι να μειωθεί η συγκέντρωση του αερίου που ενεργοποίησε τον συναγερμό. Αφού αφαιρέσετε την αιτία που ενεργοποίησε τον συναγερμό, μπορείτε να ανοίξετε ξανά τη ροή αερίου σηκώνοντας το κόκκινο κουμπί στην ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα (η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα δεν περιλαμβάνεται).


Μην αγνοείτε ποτέ έναν συναγερμό!

Αισθητήρας αερίου PNI GD-01

Αισθητήρας αερίου PNI GD-01

Ασφάλεια και εξοικονόμηση ενέργειας

Η λειτουργία σύνδεσης plug-and-play κάνει το κιτ PNI GD-01 εξαιρετικά εύκολο και πρακτικό στην εγκατάσταση. Το επιβραδυντικό φλόγας πλαστικό ABS είναι αντιμυκητιακό, αντιπαρασιτικό, αντιδιαβρωτικό και καθαρίζεται εύκολα.

Με κατανάλωση ενέργειας μικρότερη από 3 W και χαμηλή τιμή αποθήκευσης, το κιτ PNI GD-01 σάς βοηθά να δημιουργήσετε προσωπική ασφάλεια. Το κιτ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως σε εστιατόρια, κουζίνες, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, εργοστάσια πετρελαίου, γκαράζ, βενζινάδικα και ούτω καθεξής.

Μέθοδος ελέγχου

Ενώ κρατάτε πατημένο το κουμπί του αναπτήρα, φέρτε τον αναπτήρα πιο κοντά στην είσοδο αερίου του ανιχνευτή και απελευθερώστε αργά αέριο (μην ανάψετε τον αναπτήρα, απλώς αφήστε το αέριο να διαφύγει). Όταν η συγκέντρωση αερίου γύρω από τον αισθητήρα φτάσει στο πρότυπο, θα ενεργοποιηθεί ο συναγερμός που θα ηχήσει έως ότου η ένταση του αερίου στο περιβάλλον πέσει κάτω από το σημείο συναγερμού.

Σημείωση: Ο χρόνος προθέρμανσης του αισθητήρα είναι περίπου 2-3 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η δοκιμή αερίου δεν θα λειτουργήσει . Στο τέλος της περιόδου προθέρμανσης (priming) ο ανιχνευτής θα εκπέμψει έναν ήχο επιβεβαίωσης. Μετά από αυτή τη στιγμή, ο ανιχνευτής εισέρχεται στην κανονική κατάσταση λειτουργίας.

Αισθητήρας αερίου PNI GD-01

Αισθητήρας αερίου PNI GD-01

Εγκατάσταση

Το φυσικό αέριο αποτελείται από αέριο μεθάνιο , το οποίο είναι ελαφρύτερο από τον αέρα. Σε περίπτωση διαρροής, το φυσικό αέριο θα ανέβει στην οροφή και θα συγκεντρωθεί στις γύρω περιοχές της οροφής. Επομένως, για το φυσικό αέριο, ο ανιχνευτής θα εγκατασταθεί 30 cm κάτω από την οροφή και 1,5 m μακριά από την πηγή αερίου.

Το αέριο LPG αποτελείται από ένα μείγμα προπανίου και βουτανίου , το οποίο είναι βαρύτερο από τον αέρα. Εάν διαρρεύσει υγραέριο, θα κατέβει στο έδαφος. Επομένως, για το υγραέριο, ο ανιχνευτής πρέπει να εγκατασταθεί 30 cm πάνω από το δάπεδο και 1,5 m μακριά από την πηγή αερίου.

Σημείωση: Μην εγκαθιστάτε τον ανιχνευτή αερίου σε μέρος με πολλούς υδρατμούς, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον αισθητήρα και να προκαλέσει ψευδείς συναγερμούς.

Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:Κιτ αισθητήρα αερίου PNI GD-01 και ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα PNI V-02, κωδικός 2014172
Η Βαθμολογία σας
Ταυτοποίηση προϊόντος
Παραγωγός ΤΣΙΜΠΩ
Κωδικός προϊόντος 2014172
Χαρακτηριστικά αισθητήρα αερίου
Εντοπίστηκαν αέρια Φυσικό αέριο LPG, CO αέριο, 25% LEL αέριο
Κατανάλωση ενέργειας μέγιστη 2,5W
Συνθήκες χρήσης μόνο σε εσωτερικούς χώρους, υγρασία ≤ 90%
Τάση τροφοδοσίας 230
Τάση εξόδου για την ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα 9-12V
Συναγερμός στάθμης πυκνότητας αερίου LPG 0,1 ~ 0,5%; Φυσικό αέριο: 0,1 ~ 1%; Αέριο άνθρακα: 0,1 ~ 0,5%; CO: 0,1~0,4%
Ένταση σειρήνας > 70 dB/m
Διαστάσεις / Βάρος 110,4 x 73 x 41 mm / 221 g
Χαρακτηριστικά ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας αερίου
Λειτουργία κλεισίματος Τρέχων παλμός ή χειροκίνητο
Τάση κλεισίματος DC 9~12V (Πορμητικός)
Ωρα κλεισίματος λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο
Πρότυπο αντίστασης σε έκρηξη Π.χ. II Τ6
Σύνδεση Εσωτερικό σπείρωμα 3/4".
Μέγιστη πίεση 20 kPa ή 100 kPa
Κατασκευασμένα από Κράμμα αλουμινίου
Θερμοκρασία λειτουργίας -26°C ~ +60°C
Μήκος καλωδίου σύνδεσης 90 εκ
Η συσκευασία περιέχει
Αισθητήρας αερίου Ναί
Ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα αερίου Ναί2014172
Lang Τύπος Ονομα Σύνδεσμος
EU Δήλωση συμμόρφωσης Declaration of Conformity Link
EU10 Δήλωση συμμόρφωσης Declaration of conformity EU9 Link
EU10 Εγχειρίδιο χρήστη User manual EU10 Link
RO Δήλωση συμμόρφωσης DC&CG Link
Παρόμοια προϊόντα